dżem jabłkowy ze skondensowanym mlekiem

45 min
4 porcje
Dżem jabłkowy ze skondensowanym mlekiem
lena_zajchikova, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowym, ale bardzo smacznym rozwiązaniem jest dodanie skondensowanego mleka do dżemu. Kiedyś próbowałem tego dla eksperymentu, a domownicy byli po prostu zachwyceni. Jest przechowywany nie gorzej i nie różni się niczym w tym przechowywaniu. Taki dżem jabłkowy jest szczególnie harmonijny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, pokroić i posypać cukrem.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 10 minut i zmielić blenderem.

Dodaj mleko skondensowane do smaku.

Ponownie zagotuj i gotuj dżem przez kolejne 10 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy