Aby kebab drobiowy nie był suchy, mięso musi być marynowane. Dzielę się moją ulubioną marynatą z indyka. Radzę zostawić go w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc-a na pewno nie pożałujesz.
Składniki
- oliwa z oliwek - 70 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- Skórka z cytryny - 2 g
- sos sojowy - 1 art.
- pietruszka - 10 g
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - 2 g
- mielona kolendra - 2 g
- papryka - 2 g
- chmiel-suneli - 2 g
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij łodygi pietruszki.
Posiekaj czosnek i zioła w dowolny sposób.
Połącz wszystkie składniki i marynuj indyka przez co najmniej godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy