rzodkiewka marynowana z octem na zimę

20 min
1 porcja
Rzodkiewka marynowana z octem na zimę
Yuliia Pashentseva, stock.adobe.com
0

Niesamowicie smaczną i prostą przekąską jest marynowana rzodkiewka z octem. Soczysty i chrupiący, pełen smaku przypraw, dzięki czemu jest idealnym dodatkiem do każdego dania. Zaletą jest to, że ten przepis można łatwo dostosować do własnych upodobań i preferencji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rzodkiewki w plasterki.

Włóż rzodkiewki i wszystkie przyprawy z dodatkami do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź tę wodę i dodaj do niej sól i cukier.

Ponownie zagotuj i dodaj ocet.

Ponownie napełnij rzodkiewkę i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy