Do tej pięknej zielonej sałatki wybierz te same ładne kurki średniej wielkości. Radzę usmażyć grzyby w całości-to trochę dłużej, ale wygląda znacznie bardziej spektakularnie. Prosty i szybki przepis na co dzień!
Składniki
- Grzyby (kurki) – 250 g
- Mieszanka sałatek - 100 g
- mięta - 0.5 pęczek
- bazylia - 0.5 pęczek
- pomidory koktajlowe - 200 g
- ser - 80 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 2 CZ. l.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz kurki do miękkości, około 15-20 minut, mieszając.
W tym czasie pokrój wiśnie, zetrzyj ser i losowo posiekaj wszystkie warzywa.
Wrzuć sałatkę i pieprz. Dopraw go oliwą z oliwek i balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy