sosy 23.07.2023

sos do mięsa z czarnej porzeczki

30 min
4 porcje
Sos do mięsa z czarnej porzeczki
maleficenta, stock.adobe.com
0

W przypadku sosów jagodowych do mięsa najlepiej używać jagód o jasnym i samowystarczalnym smaku. Czarna porzeczka idealnie pasuje do tego opisu. SOS okazuje się bardzo bogaty i oryginalny, a przygotowanie jest bardzo łatwe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej porzeczki sokiem pomarańczowym, zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito.

Doprowadź do wrzenia i dodaj wszystkie przyprawy gałązką rozmarynu. Gotuj przez 5 minut.

Rozcieńczyć skrobię w wodzie i wlać do sosu, mieszając.

Gotuj przez kolejne 2 minuty. Usuń rozmaryn i zdejmij sos z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy