Bardzo ciekawym sposobem na urozmaicenie klasycznego keczupu jest dodanie do niego buraków. Nadaje oryginalny smak, który jest prawie niemożliwy do natychmiastowego rozpoznania. I nadaje sosowi niesamowicie jasny głęboki kolor.
Składniki
- Burak - 400 g
- skrobia - 1 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 20 ml
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki do miękkości.
Pokrój cebulę i smaż na złoty kolor na oleju.
Zmiel wszystko razem w blenderze i dodaj 100-150 ml wody.
Dodaj wszystkie przyprawy i czosnek.
Dusić keczup przez około 20 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy