pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa ze smażonymi pieczarkami

45 min
4 porcje
Zupa grochowa ze smażonymi pieczarkami
yommy, stock.adobe.com
0

Smażone pieczarki nie są najbardziej oczywistym, ale bardzo interesującym sposobem na urozmaicenie zupy grochowej. I nie ma znaczenia, z jakiego groszku jest przygotowany. Tym razem proponuję wziąć zielony mrożony – szybki i zdrowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety na kawałki, przykryj wodą i gotuj do miękkości.

Zmiel pory i seler i usmaż na maśle. Odłóż na bok.

Pieczarki pokrojone w plasterki usmażyć osobno.

Do wrzącego bulionu wyślij groszek i pieczeń. Gotuj przez 5 minut.

W razie potrzeby zmiel część masy blenderem i odłóż.

Dodaj przyprawy i smażone grzyby. Gotuj jeszcze przez kilka minut i zdejmij zupę z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy