Smażone pieczarki nie są najbardziej oczywistym, ale bardzo interesującym sposobem na urozmaicenie zupy grochowej. I nie ma znaczenia, z jakiego groszku jest przygotowany. Tym razem proponuję wziąć zielony mrożony – szybki i zdrowy.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 300 g
- por - 1 rzecz
- pieczarki - 200 g
- masło - 20 g
- seler - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety na kawałki, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Zmiel pory i seler i usmaż na maśle. Odłóż na bok.
Pieczarki pokrojone w plasterki usmażyć osobno.
Do wrzącego bulionu wyślij groszek i pieczeń. Gotuj przez 5 minut.
W razie potrzeby zmiel część masy blenderem i odłóż.
Dodaj przyprawy i smażone grzyby. Gotuj jeszcze przez kilka minut i zdejmij zupę z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy