kawior z czerwonych buraków z pomidorami na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z czerwonych buraków z pomidorami na zimę przez maszynkę do mięsa
Anzhela, stock.adobe.com
0

Jaka jest pierwsza rzecz, która przychodzi ci do głowy, jeśli chodzi o kawior warzywny? Cukinia i bakłażan, prawda? Dziś proponuję pójść dalej i przygotować bardziej oryginalną przekąskę z buraków i pomidorów. Aby ci to ułatwić, powiem Ci, jak to zrobić za pomocą maszynki do mięsa.

Składniki

  • Burak - 1 kg
  • pomidory - 600 g
  • cebula - 2 kawałki
  • czosnek - 1 Głowa
  • Olej roślinny - 2 art.
  • ocet - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 CZ. l.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj buraki do miękkości i obierz.

Obierz pomidory, cebulę i czosnek.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.

Dodaj sól, cukier i masło i gotuj kawior przez pół godziny na małym ogniu.

Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy