Sałatka z buraków z czosnkiem na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Sałatka z buraków z czosnkiem na zimę przez maszynkę do mięsa
Viktor, stock.adobe.com
0

Chcesz cieszyć się słodyczą młodych buraków i pikantnością młodego czosnku przez cały rok? Następnie proponuję zwinąć kilka słoików takiej sałatki. Ponadto wymaga minimalnego wysiłku. Nie musisz nawet niczego ciąć-po prostu weź maszynkę do mięsa.

Składniki

  • Burak - 1 kg
  • czosnek - 2 głowice
  • Olej roślinny - 100 ml
  • Zieleń - 1 pęczek
  • ocet - 60 ml
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj lub piecz buraki do miękkości.

Przełóż go przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i ziołami.

Dodaj resztę składników i wymieszaj sałatkę.

Włóż do wysterylizowanych słoików i sterylizuj je przez kolejne 10-15 minut.

Rzuć sałatkę na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy