półfabrykaty na zimę
13.05.2023
Sałatka z buraków z czosnkiem na zimę przez maszynę do mięsa
1 godz. 30 min.
4 porcje
Chcesz cieszyć się słodyczą młodych buraków i pikantnością młodego czosnku przez cały rok? Następnie proponuję zwinąć kilka słoików takiej sałatki. Ponadto wymaga minimalnego wysiłku. Nie musisz nawet niczego ciąć-po prostu weź maszynkę do mięsa.
Składniki
- Burak - 1 kg
- czosnek - 2 głowice
- Olej roślinny - 100 ml
- Zieleń - 1 pęczek
- ocet - 60 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj lub piecz buraki do miękkości.
Przełóż go przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i ziołami.
Dodaj resztę składników i wymieszaj sałatkę.
Włóż do wysterylizowanych słoików i sterylizuj je przez kolejne 10-15 minut.
Rzuć sałatkę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy