pierwsze dania 22.01.2022

zupa &171;lasagne & 187; z mieloną wołowiną

45 min
4 porcje
Zupa
FomaA, stock.adobe.com
0

Tradycyjna lasagne jest trudna do przygotowania. O wiele łatwiej jest ugotować zupę o tej samej nazwie. Będziesz potrzebował arkuszy lasagne, śmietany, trochę mielonej wołowiny i kilku innych produktów. Wszystko szczegółowo opisuję w następującym przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W osolonej wodzie gotuj arkusze lasagne do miękkości.

Wrzuć do durszlaka, dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszaj.

Obierz cebulę i posiekaj.

Obierz pomidory i drobno posiekaj.

Na dużej patelni rozgrzej pozostały olej, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj mięso mielone, czarny pieprz i gotuj przez 5-7 minut, ugniatając każdy kawałek szpatułką.

Dodaj sos pomidorowy, pomidory i śmietanę. Dusić wszystko razem przez 5 minut.

Zagotuj wodę, dodaj smażenie i gotuj przez 10 minut.

Dodaj gotowaną lasagne, sól i po 3 minutach zdejmij z ognia.

Podawaj zupę posypaną startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy