Dwie rzeczy sprawiają, że ta sałatka jest tak wyjątkowa: najlepsze Koreańskie krojenie warzyw i aromatyczny zestaw przypraw. Wszystko to wspaniale łączy się z kurczakiem w najlepszych tradycjach kuchni azjatyckiej. Radzę przynajmniej raz spróbować ugotować ten przepis.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kapusta - 100 g
- marchew - 120 g
- szczypiorek - 4 pióra
- papryka - 1 rzecz
- czerwona kapusta - 100 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ocet winny - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- sól - 0,5 łyżeczka
- cukier - 0,5 łyżeczka
- mielony imbir - 0,5 CZ. l.
- mielony koper włoski - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na kawałki i marynuj w sosie sojowym z przyprawami do kurczaka.
Drobno posiekaj obie kapusty, zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i pokrój paprykę w paski.
Posiekaj tam czosnek i zieloną cebulę. Możesz dodać fioletową cebulę lub chili.
Marynuj warzywa w oliwie z oliwek, occie winnym i pozostałych przyprawach przez półtorej godziny.
Podsmaż kurczaka do miękkości, Dodaj do warzyw i podawaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy