Absolutnie każde mięso z łatwością pasuje do przepisu na sałatkę Oliviera. Więc dzisiaj przygotujemy wersję z wieprzowiną. Radzę wybrać kawałek, który nie jest zbyt tłusty, bez wyraźnych żył, aby nie trzeba było go później ciąć.
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- zielony groszek - 150 g
- wieprzowina - 300 g
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- majonez - 6 art.
- ziarnista musztarda - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości i ostudź. Oddzielnie ugotuj jajka, marchewki i ziemniaki, a także ostudź.
Pokrój wszystkie składniki w tę samą kostkę i dodaj groszek.
Dopraw Oliviera majonezem z ziarnistą musztardą. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy