Latem staram się nie tylko jeść świeże owoce, ale także przygotowywać z nich wszelkiego rodzaju potrawy. Wśród moich ulubionych jest pachnąca pastylka z nektarynki. Zwykle gotuję go w suszarce, ponieważ nie chcę włączać piekarnika tak długo w upale.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przekrój nektaryny na pół i obierz.
Zmiel owoce w blenderze na puree.
Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.
Przygotuj specjalne palety. Jeśli ich nie ma, wyłóż kratki papierem do pieczenia.
Wlać przecier owocowy i wygładzić. Warstwa powinna mieścić się w granicach 0,5-1 cm.
Suszyć przez 10 godzin w temperaturze 55 stopni.
Oddziel gotową pastylkę, posyp mieszanką cukru pudru i skrobi. Zwiń i pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy