desery 13.07.2023

pastylka z nektarynki w suszarce

10 godz. 10 min.
4 porcje
Pastylka z nektarynki w suszarce
Tatiana Kutina, stock.adobe.com
0

Latem staram się nie tylko jeść świeże owoce, ale także przygotowywać z nich wszelkiego rodzaju potrawy. Wśród moich ulubionych jest pachnąca pastylka z nektarynki. Zwykle gotuję go w suszarce, ponieważ nie chcę włączać piekarnika tak długo w upale.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przekrój nektaryny na pół i obierz.

Zmiel owoce w blenderze na puree.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Przygotuj specjalne palety. Jeśli ich nie ma, wyłóż kratki papierem do pieczenia.

Wlać przecier owocowy i wygładzić. Warstwa powinna mieścić się w granicach 0,5-1 cm.

Suszyć przez 10 godzin w temperaturze 55 stopni.

Oddziel gotową pastylkę, posyp mieszanką cukru pudru i skrobi. Zwiń i pokrój.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy