Sałatka & 171; Piąteczka & 187; z bakłażanem na zimę

35 min
20 porcji
Sałatka
Yakov, stock.adobe.com
0

Ten przepis będzie wymagał pięciu głównych składników: bakłażana, papryki, marchwi, pomidorów i cebuli. Z tego powodu sałatka z bakłażanem nazywa się "Pyaterochka". Należy go ugotować w szerokim rondlu lub rondlu o odpowiedniej wielkości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj i pokrój warzywa.

Włóż bakłażany do osobnego pojemnika i zalej osoloną wodą przez 15 minut.

W głębokim rondlu ułóż marchewki, cebulę, pomidory, paprykę i bakłażany warstwami.

Skropić olejem, posypać solą, cukrem, przyprawami i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut pod przykryciem.

Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Ułóż sałatkę w przygotowanych słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy