dżem z mrożonego wiciokrzewu

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z mrożonego wiciokrzewu
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Pyszny domowy dżem można łatwo zrobić z dowolnej jagody. A ten przepis z mrożonego wiciokrzewu jest kolejnym tego dowodem. Dzielę się sprawdzonymi proporcjami składników i najlepszą technologią właśnie dla takiego przedmiotu!

Składniki

  • wiciokrzew (mrożony) – 1 kg
  • cukier - 1.2 kg
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj cukier z wodą, aż się rozpuści i krótko zagotuj syrop.

Wyślij do niego mrożone jagody wiciokrzewu i pozostaw wszystko na godzinę w temperaturze pokojowej.

Zagotuj dżem, gotuj przez 10 minut na małym ogniu i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy