porzeczki we własnym soku z cukrem na zimę

45 min
4 porcje
Porzeczki we własnym soku z cukrem na zimę
Julia, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz nastroju na majstrowanie przy długim gotowaniu dżemu, ale musisz zwinąć porzeczki w słoikach – proponuję ten przepis. Będzie słodki, ponieważ w kompozycji jest cukier. Ale jednocześnie - we własnym soku dzięki technologii gotowania. A czego jeszcze potrzebujesz?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki i włóż do czystych, suchych słoików.

Przykryj cukrem i dodaj trochę wody.

Umieść słoiki do sterylizacji we wrzącej wodzie.

Sterylizuj przez około pół godziny, podczas gdy porzeczki wydzielają sok.

W razie potrzeby ułóż jagody.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy