Bulion z indyka jest nieco bardziej wyrazisty i bogaty niż z kurczaka. Ta niewielka na pierwszy rzut oka różnica jest zwykle wystarczająca do zróżnicowania diety. Mówię Ci, jak ugotować go smacznie i szybko.
Składniki
- Indyk - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- woda - 2 L
- liść laurowy - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- koperek - 4 gałązki
- sól - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ziele angielskie - 6 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyślij umytą i grubo posiekaną marchewkę, cebulę i indyka na patelnię.
Dodaj liść laurowy i ziele angielskie, ułóż zioła i zalej wodą.
Zagotuj bulion, usuń pianę i gotuj przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
10 minut przed końcem posolić wywar z indyka i dodać przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy