pierwsze dania 22.01.2022

rosół z indyka

1 godz. 10 min.
4 porcje
Bulion z indyka
vbaleha, stock.adobe.com
0

Bulion z indyka jest nieco bardziej wyrazisty i bogaty niż z kurczaka. Ta niewielka na pierwszy rzut oka różnica jest zwykle wystarczająca do zróżnicowania diety. Mówię Ci, jak ugotować go smacznie i szybko.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij umytą i grubo posiekaną marchewkę, cebulę i indyka na patelnię.

Dodaj liść laurowy i ziele angielskie, ułóż zioła i zalej wodą.

Zagotuj bulion, usuń pianę i gotuj przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.

10 minut przed końcem posolić wywar z indyka i dodać przyprawy do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy