Dżem z dyni z pomarańczą to wspaniały sposób na zachowanie witamin i pierwiastków śladowych na zimę, a jednocześnie przygotowanie pysznego i zdrowego deseru dla całej rodziny. To prosty przepis, który nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Smacznego!
Składniki
- Dynia (miazga) – 1 kg
- pomarańczowy - 2 kawałki
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz dynię i przełóż miąższ przez maszynkę do mięsa lub zetrzyj.
Usuń skórkę z jednej pomarańczy. Zmiel miąższ bez folii z dwóch i dodaj wszystko do dyni.
Dodaj cukier i możesz dodać przyprawy do smaku.
Włóż wszystko do miski multicookera i włącz tryb "duszenie" na 45 minut.
W tym procesie wymieszaj dżem kilka razy.
Zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy