dżem z czerwonej porzeczki z pestkami

1 godz. 0 min.
3 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z pestkami
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Z porzeczkami i porzeczkami jest tylko jeden problem - ich wieczne, wszechobecne kości. Dlatego dla jednorodnego dżemu jagody są mielone przez sito. Ale jest to długi i czasochłonny proces, więc znalazłem przepis, który małe kości w ogóle nie psują.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwone porzeczki, oderwij je od gałązek, włóż do emaliowanej miski i zalej wodą.

Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i zetrzeć jagodę dowolnym poręcznym drewnianym narzędziem.

Dodaj cukier, wymieszaj i ponownie podpal dżem.

Gotuj, mieszając, przez około 40 minut, a następnie włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy