kiszone ogórki z kolendrą na zimę

45 min
4 porcje
Ogórki kiszone z kolendrą na zimę
whitestorm, stock.adobe.com
0

Odrobina kolendry z łatwością przekształca każdą potrawę, nadając jej wyjątkowy smak. Na przykład bardzo lubię dodawać go do marynowanych ogórków, a dziś powiem ci więcej o tym przepisie. Jeśli właśnie planowałeś spróbować czegoś nowego-Złap świetny pomysł.

Składniki

  • ogórki - 2 kg
  • woda - 1 L
  • sól - 2 art.
  • cukier - 3 art.
  • ocet - 2 art.
  • kolendra - 1 art.
  • Zieleń - 1 pęczek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Umieść je szczelnie w czystych słoikach z ziołami. Dodaj przyprawy do smaku.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 10 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej przez kolejne 10 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier, sól i kolendrę i zagotuj.

Wlej ocet i zalej ogórki marynatą.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy