dżem rabarbarowy bez sterylizacji

50 min
4 porcje
Dżem rabarbarowy bez sterylizacji
thodonal, stock.adobe.com
0

Nie tylko jagody i owoce nadają się do pysznego domowego dżemu. Rabarbar będzie doskonałym wyborem. I tym razem powiem Ci, jak go ugotować bez sterylizacji i bez innych trudności. Taki dżem będzie czystą przyjemnością!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rabarbar, Usuń szorstką skórkę i pokrój ogonki w kostkę.

Napełnij je jedną trzecią cukru, w razie potrzeby dodaj trochę wody i zagotuj.

Dodaj kolejną trzecią cukru i gotuj przez 15 minut, mieszając.

Dodaj pozostały cukier i gotuj przez kolejne 10 minut.

Włóż dżem do słoików i wyślij do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy