dżem-pięć minut czerwonej porzeczki

35 min
3 puszki
Dżem
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dżemy-pięć minut za możliwość zachowania maksymalnych korzyści z jagód i owoców, z których są przygotowane. Dziś gotujemy jasny i pachnący dżem z czerwonej porzeczki. Zajmie to bardzo mało czasu, a wynik na pewno będzie tego wart.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ostrożnie usuń porzeczki z gałązek, spłucz pod bieżącą wodą i osusz.

Zagotuj syrop z wody i cukru.

W gotującym się syropie umieść przygotowane jagody, ponownie zagotuj i mieszając gotuj przez 5 minut.

Wlej wrzący dżem do wcześniej wysterylizowanych słoików, szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami i ostudź. Schłodzony dżem przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy