kompot ze śliwki wiśniowej bez sterylizacji

50 min
4 porcje
Kompot ze śliwki wiśniowej bez sterylizacji
Julia Baigazakova, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby gotowania kompotu na zimę i wolę opcję bez sterylizacji. Jest o wiele wygodniejszy i bardziej praktyczny, a smak jest nadal taki sam. Dzisiaj przygotujemy śliwkę wiśniową. Chłodzić słoiki tradycyjnie do góry nogami i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj śliwkę wiśniową, włóż do słoików i zalej wrzącą wodą.

Przykryj pokrywkami i ostudź do temperatury pokojowej.

Odcedź, dodaj cukier i zagotuj. Dodaj kwas cytrynowy.

Napełnij śliwkę wiśniową syropem i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy