śliwkowe tkemali na zimę w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali ze śliwki na zimę w powolnej kuchence
pil76, stock.adobe.com
0

Aby domowa śliwka tkemali była naprawdę gęsta, należy ją długo gotować. A to nie jest zbyt przyjemny proces, szczególnie w gorące letnie dni. Ale problem z części rozwiązuje Multicooker, dzięki czemu nie potrzebujesz włączonej kuchenki przez wiele godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i przykryj połówki solą bezpośrednio w misce wolnowaru. Pozostaw na 15 minut.

Włącz tryb "gaszenia" na 20 minut.

Zmiel śliwki blenderem i dodaj posiekaną paprykę, czosnek, zioła i wszystkie przyprawy.

Włącz tryb "smażenia" na 20 minut i gotuj sos, mieszając.

Zwiń tkemali w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy