Wszyscy wiedzą o rybach z cytryną. Czy wiesz, że można go upiec w ten sam sposób ze świeżymi pomarańczami? Okazuje się jeszcze ciekawszy, tylko dlatego, że jest bardziej oryginalny. Aromatyczny tymianek najlepiej nadaje się do pomarańczy, dlatego jest używany w przepisie. Ale jeśli wolisz inne zioła-weź je –
Składniki
- pstrąg - 2 kawałki
- pomarańczowy - 2 kawałki
- tymianek - 2 gałązki
- różowy pieprz - 1 łyżeczka
- sól morska - 1 łyżeczka
- suszone chili - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj oczyszczonego pstrąga oliwą z oliwek i dopraw.
Pokrój pomarańczę w plasterki i włóż do brzucha ryby.
Połóż pozostałe pomarańczowe kółka na pergaminie i połóż na nich pstrąga.
Posyp wszystko posiekanym tymiankiem i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy