dania główne 27.01.2022

pstrąg z pomarańczą i tymiankiem w piekarniku

45 min
4 porcje
Pstrąg z pomarańczą i tymiankiem w piekarniku
Rozmarina, stock.adobe.com
0

Wszyscy wiedzą o rybach z cytryną. Czy wiesz, że można go upiec w ten sam sposób ze świeżymi pomarańczami? Okazuje się jeszcze ciekawszy, tylko dlatego, że jest bardziej oryginalny. Aromatyczny tymianek najlepiej nadaje się do pomarańczy, dlatego jest używany w przepisie. Ale jeśli wolisz inne zioła-weź je –

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj oczyszczonego pstrąga oliwą z oliwek i dopraw.

Pokrój pomarańczę w plasterki i włóż do brzucha ryby.

Połóż pozostałe pomarańczowe kółka na pergaminie i połóż na nich pstrąga.

Posyp wszystko posiekanym tymiankiem i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy