dania główne 22.01.2022

kotlety z trzech rodzajów mięsa mielonego

35 min
8 porcji
Kotlety z trzech rodzajów mięsa mielonego
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Każde mięso ma inny smak i zawartość tłuszczu. Aby nie wybierać przez długi czas, przygotujemy kotlety z trzech rodzajów mięsa jednocześnie: wieprzowiny, indyka i wołowiny. Danie okazuje się soczyste, pachnące, umiarkowanie tłuste i bardzo apetyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połącz trzy rodzaje mięsa mielonego, cebulę, jajka i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i gałkę muszkatołową. Dobrze zagnieść wszystko, aż będzie gładkie.

Nabierz trochę mięsa mielonego łyżką, uformuj kotlet w dłoniach i połóż na rozgrzanej patelni z olejem. Powtórz procedurę z resztą mięsa mielonego.

Smaż kotlety na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy