Najczęściej Rolada z indyka jest po prostu pieczona – w formie lub folii. Ale można go również ugotować w powolnej kuchence, a dziś powiem ci, jak to zrobić poprawnie. Proponuję od razu zacząć od tak oryginalnego przepisu z suszonymi morelami i pistacjami!
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- suszone morele - 100 g
- pistacje - 80 g
- żurawina - 80 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż i ubij pierś, natrzyj ją przyprawami.
Posiekaj suszone morele i posiekaj pistacje. Dodaj żurawinę i nałóż nadzienie na indyka.
Zwinąć ciasną rolkę i owinąć folią.
Włóż do miski wolnowaru, wlej 100-150 ml wody i gotuj przez około 35 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy