dania główne 13.08.2022

krucha kasza jaglana

1 godz. 0 min.
2 porcje
Krucha kasza jaglana
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Pyszna i zdrowa kasza jaglana jest niezasłużenie niedoceniana. Zasadniczo faktem jest, że nie wszystkie gospodynie domowe próbowały go ugotować. Dlatego dzisiaj podzielę się z wami sprawdzonym przepisem, jak uczynić go tak aromatycznym i kruchym, jak to możliwe przy minimalnym wysiłku.

Składniki

  • proso - 100 g
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 40 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i opłucz proso, włóż je do rondla.

Napełnij wodą, aby przykryła kaszę o 1.5 cm.

Sól i gotuj owsiankę na małym ogniu przez około godzinę.

Gdy cała ciecz wyparuje, dodaj masło.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy