Każdy kawałek średnio tłustej wieprzowiny jest idealny do tej bułki. Najważniejsze jest, aby upiec go wystarczająco długo, aby mięso wyszło miękkie i rozpłynęło się w ustach. A nadzienie z zieleni z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom prostych, minimalistycznych przepisów.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- oliwa z oliwek - 2 art.
- koperek - 1-2 pęczek
- czosnek - 1 Głowa
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój, rozłóż i ubij wieprzowinę, aby utworzyć jedną cienką warstwę.
Posiekaj koperek i czosnek.
Posyp wieprzowinę przyprawami, skrop olejem i ułóż warzywa.
Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i piec w piekarniku przez około 2 godziny w temperaturze 170 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy