dania główne 07.02.2022

Rolada wieprzowa z koperkiem

2 h 10 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z koperkiem
Fanfo, stock.adobe.com
0

Każdy kawałek średnio tłustej wieprzowiny jest idealny do tej bułki. Najważniejsze jest, aby upiec go wystarczająco długo, aby mięso wyszło miękkie i rozpłynęło się w ustach. A nadzienie z zieleni z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom prostych, minimalistycznych przepisów.

Składniki

  • wieprzowina - 1 kg
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • koperek - 1-2 pęczek
  • czosnek - 1 Głowa
  • przyprawy i przyprawy - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój, rozłóż i ubij wieprzowinę, aby utworzyć jedną cienką warstwę.

Posiekaj koperek i czosnek.

Posyp wieprzowinę przyprawami, skrop olejem i ułóż warzywa.

Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i piec w piekarniku przez około 2 godziny w temperaturze 170 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy