dania główne 16.02.2022

mintaj z pomidorami i papryką w piekarniku

30 min
2 porcje
Mintaj z pomidorami i papryką w piekarniku
0

Ten przepis na pewno spodoba się miłośnikowi pomidorów i aromatycznej papryki. Mintaj, podobnie jak inne białe ryby, chętnie nasiąka wszystkimi sokami i zapachami. Dlatego w procesie pieczenia nabiera najdelikatniejszego pikantnego smaku. A dzięki naturalnym kwasom w pomidorach mięso ryb pozostaje tak delikatne, jak to tylko możliwe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko zmiel pomidory we własnym soku, dodaj posiekaną paprykę i koncentrat pomidorowy i wszystko wymieszaj.

Mintaj z pomidorami i papryką w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Włóż masę do formy i połóż na niej kawałki mintaja. Sól i posyp papryką.

Mintaj z pomidorami i papryką w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ułóż gałązki tymianku na wierzchu i piecz rybę w piekarniku przez 25 minut pod folią.

Mintaj z pomidorami i papryką w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy