
Czy można zrezygnować z talerza apetycznego makaronu fettuccine z krewetkami. Podczas gotowania tak czarujący aromat rozprzestrzeni się po domu, że nie będziesz musiał długo zbierać rodziny przy stole. Przepis na to danie jest bardzo prosty.
Składniki
- Fettuccine - 240 g
- krewetki (obrane) – 100 g
- czosnek - 1 ząbek
- ser (solidny) – 40 g
- śmietana (o zawartości tłuszczu 25 %) – 1 szklanka
- masło - 30 G
- sól - do smaku
- woda - 2 l
- tymianek - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj osoloną wodę, dodaj fettuccine i gotuj przez 10 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka i odstaw na 2-3 minuty.

Roztop masło na patelni, dodaj krewetki i smaż przez 3-4 minuty.

Dodaj śmietanę, starty ser, wyciśnij czosnek przez prasę i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj, przykryj i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.

Połóż fettuccine na talerzu i posyp tymiankiem.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy