Jeśli nie lubisz smażyć kotletów na patelni, zawsze możesz je upiec w piekarniku. Nawet jeśli są to panierowane kotlety. Powiem Ci, jak zachować piękną, różową i chrupiącą skórkę. Tym razem proponuję użyć kurczaka.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- jogurt - 0.5 szklanki
- cebula - 1 rzecz
- bułka tarta - 1.5 szklanki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka z cebulą w blenderze lub maszynce do mięsa.
Dodaj przyprawy, jogurt i połowę bułki tartej. Wymieszać.
Uformuj placki, zwiń pozostałą bułkę tartą i ułóż na blasze do pieczenia.
Piecz placki w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy