Połączenie wołowiny i sera pleśniowego wygląda dość odważnie i oryginalnie. Sałatka z pewnością zachwyci Cię doskonałym smakiem i pięknym wyglądem. Tutaj po prostu nie można się oprzeć i pozostać obojętnym!
Składniki
- wołowina (pieczone) – 200 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- Ser Dor Bleu - 80 g
- parmezan - 80 g
- pomidory koktajlowe - 180 g
- ocet balsamiczny - 3 stl.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez 4-5 minut po ugotowaniu. Przeciąć na pół.
Pokrój wiśnie na ćwiartki, a pieczoną wołowinę na cienkie plasterki.
Losowo posiekaj Dor Blue i parmezan.
Wymieszaj wszystko z mieszanką sałatkową i polej balsamicznym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy