Trochę zielonego groszku doskonale uzupełni przepis na klasyczną rosyjską okroshkę. Wolę używać puszki, ponieważ można ją od razu dodać do reszty składników. Ale mrożony też się sprawdzi-po prostu spawaj go przez kilka minut.
Składniki
- ziemniaki - 3 kawałki
- parówki - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- koperek - 1 pęczek
- zielony groszek - 200 g
- śmietana - 4 art.
- woda mineralna - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i jajka do miękkości.
Bardzo drobno posiekaj wszystkie składniki i posiekaj koperek.
Dodaj groszek i delikatnie wymieszaj wszystko ze śmietaną.
Napełnij okroshkę wodą mineralną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy