Podczas przygotowywania sosu grzybowego do spaghetti przepyszny smak zgromadzi całą rodzinę przy stole. Radzę podawać natychmiast i obliczać porcje, aby wszystko było zjedzone na raz. Nie jest to trudne, ponieważ zwykle danie jest spożywane z niesamowitym apetytem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i obraną cebulę.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut, często mieszając.
Dodaj przyprawy, sól, Wino i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Śmietankę wymieszać z wodą i wlać na patelnię. Przykryj i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
Dodaj starty ser, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy