Aby domowa pizza była naprawdę smaczna, nie gorsza niż w restauracji, będziesz musiał zwrócić uwagę na szczegóły. W szczególności zamiast zwykłego keczupu kupionego w sklepie proponuję trochę poeksperymentować z sosem. Na przykład Cezar do pizzy.
Składniki
- oliwa z oliwek - 120 ml
- parmezan - 30 g
- ocet winny (Biały) – 1.5 łyżeczka
- musztarda Dijon - 1.5 łyżeczka
- żółtka - 3 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- kapary - 30 g
- sardele - 15 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj parmezan i drobno posiekaj kapary i sardele. Zmiel czosnek.
Ubij masło i żółtka, aż będą puszyste.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i ubij sos, aż będzie gładki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy