przekąski 09.06.2023

volovany z kurczakiem

45 min
10 porcji
Volovany z kurczakiem
0

Jednym z interesujących znalezisk kuchni francuskiej jest falvany. W rzeczywistości jest to coś w rodzaju małych ciast z ciasta francuskiego z szeroką gamą nadzień w środku. Zewnętrznie przypominają tartaletki. Bardzo dobre są falbany z kurczakiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto cienko. Wytnij około 20 kółek i taką samą liczbę mniejszych pierścieni.

Posmaruj koła jajkiem i ułóż na każdym pierścieniu. Ponownie nasmaruj.

Wyślij półfabrykaty do piekarnika w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

Drobno posiekaj kurczaka i smaż do miękkości ze śmietaną i przyprawami.

Włóż nadzienie do falban.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy