przekąski 19.06.2023

pasztet z wątróbki wieprzowej w domu

1 godz. 40 min.
4 porcje
Pasztet z wątróbki wieprzowej w domu
denio109, stock.adobe.com
0

Ten przepis różni się nieco od wielu podobnych. Tutaj produkty są mielone w maszynce do mięsa i pieczone w piekarniku. Spróbuj, a z łatwością przygotujesz pasztet z wątróbki wieprzowej w domu. Smalec i mięso można zastąpić podcięciem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wątróbkę wieprzową napełnij zimnym mlekiem przez 20 minut.

Przełóż wieprzowinę, wątróbkę wieprzową, smalec i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.

Wszystko wymieszaj, dodaj miękkie masło, przyprawy i sól.

Włóż do wysmarowanej formy, przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 1,5 godziny w 150 stopniach.

Schłodzić gotowy pasztet i w razie potrzeby dodatkowo przepłukać blenderem zanurzeniowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy