Rzadko dodaje się coś do samej bazy sernika, aby zachować przewiewną, jednolitą konsystencję. Ale jak na mój gust kilka garści jagód na pewno nie zepsuje sytuacji, a jedynie udekoruje deser i sprawi, że będzie jeszcze smaczniejszy. Spróbuj sam!
Składniki
- ciasteczka - 150 g
- masło - 50 g
- jagody - 200 g
- galaretka (jagodowe) – 1 saszetka
- twaróg - 500 g
- mleko skondensowane - 200 g
- sok z cytryny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i ubij do formy.
Ubij twaróg, mleko skondensowane i sok z cytryny, aż się połączą, i delikatnie wymieszaj połowę jagód.
Rozłóż masę na podstawie i ułóż resztę jagód na wierzchu. Sernik włożyć do zamrażarki na 7-10 minut.
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją, wlej sernik i wyślij go na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy