Okroshka jest bardzo często gotowana na kiełbasie, ale szynka też jest świetna. Jeśli więc pozostało Ci kilka plasterków z świątecznego krojenia lub gotowania innych potraw, możesz założyć, że podstawa okroshki na kwasie chlebowym jest już gotowa.
Składniki
- szynka - 400 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- marynowane grzyby - 150 g
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- musztarda - 1 art.
- śmietana - 2 art.
- kwas - 1-1.5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i jajka do miękkości.
Wszystkie składniki są losowo i drobno posiekane, w tym warzywa.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną i napełnij okroshkę kwasem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy