To jeden z najbardziej niezwykłych przepisów na rosół w moim arsenale. A wszystko dlatego, że harmonijnie łączy takie odmienne składniki-fasolę, ser topiony i szpinak. Okazuje się zarówno smaczne, jak i piękne.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- szpinak - 70 g
- fasola - 1 szklanka
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ser topiony - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej fasolę wodą przez noc, a rano gotuj do połowy.
Napełnij kurczaka wodą i gotuj przez około 40 minut. Wyjmij mięso, posiekaj i wróć do garnka.
Dodaj fasolę do gotującego się bulionu i kontynuuj gotowanie.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i lekko podsmaż.
Dodaj posiekany czosnek i szpinak i smaż przez kolejne 2 minuty.
Wyślij smażenie do zupy i gotuj przez 5-7 minut.
Dodaj starty lub drobno posiekany ser topiony i gotuj zupę, aż całkowicie się rozpuści.
Wymieszaj, dodaj przyprawy i po minucie zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy