marynowane kabaczki na zimę

30 min
2 porcje
Marynowane kabaczki na zimę
nesavinov, stock.adobe.com
0

Wieczne kłopoty wszystkich letnich mieszkańców – gdzie umieścić zapasy plonów. Dotyczy to zwłaszcza cukinii i ich krewnych, które następnie muszą być rozdawane sąsiadom. Dzisiaj chcę podzielić się z wami doskonałym pustym kabaczkiem! Żadne inne warzywo nie pójdzie na marne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz całe małe kabaczki i gotuj je w zimnej wodzie przez około 4 minuty. Następnie zalej zimną wodą i ostudź.

Rozłóż liście wiśni, koperek, pietruszkę, seler, liście laurowe, ząbki czosnku i ostrą paprykę na dnie słoików.

Ostrożnie ułóż squash na wierzchu, ale nie ubijaj mocno.

Zagotuj wodę z solą, dodaj ocet, zdejmij marynatę z ognia i wlej do słoików.

Umieść słoiki w garnku z wodą i gotuj przez 10 minut na średnim ogniu, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy