sos pomidorowy satsebeli na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Sos pomidorowy satsebeli na zimę
Melica, stock.adobe.com
0

Oczywiście tradycyjny sos pomidorowy satsebeli można kupić w sklepie. Ale nigdy nie będzie tak smaczny, a nawet zdrowy jak domowy. Dlatego chcę powiedzieć, jak samodzielnie go przygotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory i paprykę w kliny. Zmiel czosnek i chili.

Dodaj do tego wodę, zagotuj i gotuj przez godzinę na średnim ogniu z częściowo przykrytą pokrywką.

Ubij sos blenderem, dodaj wszystkie przyprawy i ponownie zagotuj.

Gotuj przez kolejne 3 minuty, wlej ocet i zwiń satsebels do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy