dżem marchewkowo-cytrusowy

4 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem marchewkowo
Hanna Haradzetska, stock.adobe.com
0

Dżemy i dżemy mogą być nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Na przykład taki preparat z marchwi, pomarańczy i cytryn to tylko magazyn witaminy C. ilość cukru różni się smakiem, biorąc pod uwagę słodycz marchwi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń skórkę z pomarańczy i cytryny. Obierz plasterki pomarańczy z folii i wyciśnij sok z cytryny.

Zetrzyj marchewki lub posiekaj w blenderze. Dodaj wszystkie inne składniki.

Gotuj masę do wrzenia i przez kolejne 5 minut.

Pozwól całkowicie ostygnąć i gotuj ponownie przez 5 minut.

Jeszcze raz pozwól dżemowi ostygnąć, przetrzyj go przez sito, po raz ostatni gotuj przez 5 minut po ugotowaniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy