marynowane pieczarki w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane pieczarki w domu
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Jasne, marynowane grzyby są zawsze dostępne w sklepie, ale nigdy nie będą tak smaczne jak domowe. Proponuję ugotować kilka słoików pieczarek na zimę, a następnie powiem ci więcej, czego potrzebujesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj garnek wody, włóż do niego umyte pieczarki i gotuj przez 5 minut. Odłożyć.

Osobno zagotuj 600 ml wody ze wszystkimi przyprawami do marynaty.

Włóż tam grzyby i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Umieść czosnek i koperek w słoikach, a następnie grzyby z marynatą.

Wlej ocet i zwiń obrabiany przedmiot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy