dżem z zielonego agrestu

50 min
4 porcje
Dżem z zielonego agrestu
Okssi, stock.adobe.com
0

Agrest jest bogaty w witaminy i przeciwutleniacze, a jego słodko-kwaśny smak świetnie komponuje się z cukrem i cytryną. Dżem jest gęsty i gęsty, z lekką kwaskowatością i bogatym aromatem jagód. Powiem ci więcej, jak najlepiej go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, dowolnie pokroić i usunąć pestki.

Posortuj agrest i odetnij kucyki.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.

Dodaj cukier i zagotuj dżem.

Gotuj przez pół godziny na małym ogniu i zwiń na zimę w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy