dżem morelowy w wypiekaczu do chleba

1 godz. 30 min.
2 porcje
Dżem morelowy w maszynie do chleba
lisa870, stock.adobe.com
0

Spróbuj zrobić dżem morelowy w powolnej kuchence! Specjalny tryb urządzenia równomiernie ogrzewa masę i stale ją miesza. Dzięki temu owoce zachowują swój aromat, dżem się nie pali, okazuje się smaczny i piękny!

Składniki

  • morele - 500 g
  • cukier - 300 g
  • sok z cytryny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Morele opłucz, podziel na połówki i obierz.

Pokrój morele na małe kawałki, przykryj cukrem i odstaw na 1,5-2 godziny.

Przenieś obrabiany przedmiot do miski wypiekacza do chleba, dodaj sok z cytryny.

Zamknij pokrywę i aktywuj tryb "dżem" na 1 godzinę i 20 minut.

Włóż gorący dżem do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy