adjika z marchwi na zimę

50 min
16 porcji
Adżika z marchwi na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy pikantna przyprawa została przygotowana w Abchazji wiele lat temu. Od tego czasu szefowie kuchni na całym świecie pracują nad różnymi odmianami tego dania, tworząc nowe kulinarne arcydzieła. Jednym z nich jest adjika z marchwi. Można go podawać natychmiast lub zamknąć na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa, jabłka przygotuj i posiekaj w blenderze.

Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj masło, cukier, sól i przyprawy.

Gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet, wymieszaj i natychmiast włóż do czystych, suchych słoików.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy