Squash z marchewką ma delikatny smak i aromat oraz jest bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe. Przygotowanie ich na zimę jest bardzo proste i jest świetnym sposobem na zapewnienie rodzinie zdrowej i pożywnej żywności w zimnych porach roku. Mówię więcej!
Składniki
- Patisson - 1 kg
- marchew - 300 g
- czosnek - 8 ząbki
- liść laurowy - 4 kawałki
- ziele angielskie - 1 art.
- koperek - 4 parasolka
- woda - 1 L
- cukier - 2 art.
- sól - 2 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój Kabaczek i marchewkę. Małe kabaczki można pozostawić w całości.
Włóż je do puszek umytych sodą. Dodaj wszystkie przyprawy i zalej wrzącą wodą. Pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, dodaj cukier, sól i ocet i ponownie zagotuj.
Napełnij warzywa i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy