Cukinia to najłatwiejsza i najbardziej oczywista alternatywa dla cukinii w szerokiej gamie przepisów. Praca z nimi jest równie prosta, ale większa liczba odmian daje większą różnorodność smaków. Dowiemy się, co zrobić z cukinią na przykładzie kawioru.
Składniki
- cukinia - 400 g
- cebula - 250 g
- czosnek - 4 ząbki
- marchew - 100 g
- Pasta pomidorowa - 30 g
- Olej roślinny - 40 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo i przepuść przez maszynę do mięsa.
Dodaj pomidora i olej, wymieszaj i zagotuj.
Gotuj kawior na małym ogniu do 1,5 godziny.
Pod koniec dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek.
Zwiń kawior w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy